Basisschool de Wissel

Passend binnen het bestemmingsplanvlak, budget en een bouwtijd van 6 weken. Dat waren kortweg de kaders voor de uitbreiding van basisschool de Wissel. Deze randvoorwaarden zorgden ervoor dat de uitbreiding het best geplaatst kon worden op de op de aula tussen de twee bestaande trappenhuizen.
De beperkte bouwtijd gaven richting aan keuze voor KLH (kruislings gelamineerd hout). Eenmaal op hoogte duurde de plaatsing van deze geprefabriceerde de KLH-elementen 2 werkdagen. Aan de binnenzijde is het KLH uitgevoerd als schoonwerk. Door te werken met volledig houten constructiepanelen wordt het interieur van de nieuwbouw voorzien van een geheel eigen identiteit. Door de combinatie met de frisgekleurde tussenwanden en de betonlookvloer ontstaat een warme en frisse sfeer. De gevels zijn voorzien van aluminium panelen en wordt ingezet als eye-catcher boven de bestaande entrees.

Specificaties

Opdrachtgever:
GPO-WN

Opdracht:
Ontwerp
Projectmanagement
Bouwkundig advies

Locatie:
Utrecht

Functie:
Onderwijs

Fase:
Gereed 2017

Oppervlakte:
115m2

Projectteam:
Geert van Hoof
Ron van der Jagt
Thomas Kraak
Joep Looman